Rumenske badebyer: COSTINESTI

costinestir

Costinesti er en ganske spesiell rumensk badeby nord for Olimp. Dette er og blir en studentby sommerstid. Utrolig populær blant alle rumenere i alderen 16 - 25 og etter 15.juli så overfylt og trangt som et italiensk Rimini. Her finnes noen gode hoteller, men privat innkvartering, moteller og pensjonater dominerer - sammen med teltfolket. Få utlendinger besøker Costinesti. Stedet promoterer seg heller ikke utenlands.og er muligens den rumenske rivieras minst kjente badeby av format internasjonalt sett-

Stranda i sentrum er overbefolket sommerstid, men klippene i utkanten sørover mot Olimp og Neptun har plass til den som vil være litt for seg selv. Stranda er stykkevis forferdelig skitten. Det flyter periodevis av skrot og ingen virket bekymret. Overfylte søppeldunker så ut til å være etterlatt siden 1.mai da studentene invaderer byen for å feire sommeren i tre dager - for så å komme tilbake i juli.Tross flere kritikkrunder i lokalpressen er søppelsystemet bare halvveis forbedret og fungerer fortsatt ikke i toppsesongen. Forhåpentlig blir dette rettet opp sommeren 2016.

I 2005 ble deler av badebyen rammet av flom, og byen ble renovert delvis i årene deretter. I området nordover fra hovedstranda er det vakkert langs havnepromenaden med flere hoteller og villapensjonater med vakre hageterasser med utsikt over Svarthavet. En positiv kontrast til det noe kaotiske sentrum i badebyen i form av en gågate ned mot hovedstranda.

Ute i havet ligger en gammel skrothaug av et skip. Siden ingen vil flytte det, brukes det som stupebrett for spreke atleter. Nattelivet er tenåringspreget med unntak av et par bluesbarer. Rivieraens største utediskotek finnes her og pubene sopper opp med eller uten lisens. Er du over 30 her føler du deg gammel. Vinterstid er Costinesti en nesten-forlatt-by å regne selv om byen har en del fastboende., I august er Costinetsi en åpen sardinboks i sola.

Togene stopper i Costinesti, også direktetogene til og fra Bucuresti sommertid. Togstasjonen er som en melkerampe å regne. Busser med direkterute Constanta - Costinesti finnes og disse er merket med Costinesti på togstasjonen i Constanta. Ellers kan man hoppe av bussene til Mangalia på hovedveien og gå ned til Costinesti i veikrysset ned til byen - hvis man er sprek og har god tid. | MR T | RED

Lyst på ferie i Romania? Ta kontakt med www.visitromania.no

Mer reiselivsnytt

Alt om destinasjon Romania

HVA SKJER

LESERBREV

MEST LESTE INNLEGG