Neptun – badebyen som var diktatorens favorittsted på Svarthavskysten

Neptunu

De som har levd lenge og besøkt den rumenske riviera under kommunismen - vet at NEPTUN var stedet for den kommunistiske elite, inkludert diktatoren selv. Den gang da var NEPTUN mer elegant og oppdatert enn Mamaia - og ferierte man i Neptun var det et signal om høy sosial status. Og muligens gode forbindelser.

Mye har forandret seg siden da selvfølgelig, men Neptun er fortsatt behagelig elegant, tilbakelent og velfungerende. Neptun har natteliv, fordums storhet, oppdatert status og flere forsøk på storrenoveringer. Et par av kystens heftigste nattklubber ligger her. En kommunistisk laget lagune utgjør et vellykket innslag i strandlivet i sentrum. Her er parker, butikker og hoteller i alle kategorier - inkludert spa i mindre format. Strendene er rene og godt vedlikeholdt, i alle fall i deler av sesongen.

Et av Ceausescus største sommerpalasser ligger her og blir nå brukt som presidental sommerbolig og representasjonslokale.. Så litt har d’herrer anno 2016 å takke diktatoren for.

Når Neptun svinger seg nordover blir stedet kallt Olimp.
Olimp har fine strandbukter, tre store hotellkomplekser som huser det meste og er tilbakelent og preget av diskret latmannsliv. Noen kaller stedet forlatt, men det er personer som liker å ha mange rundt seg. Det er sjelden folksomt på strendene. Man kan gå fra Neptun til Olimp på et drøyt kvarter..

Den sørlige delen av Neptun kalles Jupiter og selv om det regnes som en egen badeby er det på mange måter en forlengelse av Neptun. Her finnes en av kystens beste campingplasser blant annet.

Sommertogene med direkte forbindelse til Bucurestii stopper i Neptun Ellers må man ta lokalbuss til Mangalia og derfra buss til Bucuresti via Constanta.

Reiselyst? www.visitromania.no tar deg til Neptun

Mer reiselivsnytt

Alt om destinasjon Romania

HVA SKJER

LESERBREV

MEST LESTE INNLEGG