Red | JEG VELGER MEG SEPTEMBER, RUMENSK SEPTEMBER

image

Måneden september er en fantastisk måned i Romania. Det er fortsatt sommer med høye makstemperaturer på dagtid, mens transpirasjonen kan stoppes naturlig med nattlige nedkjølinger rundt + 15.


Vindruene er modne og det er vinfestivaler i enhver by med respekt for seg selv og sine vinglade innbyggere. Noen større byer har gedigne ølfestivaer av tysk type også - alt for å feire en avsluttet sommer og en vakker høst. Høsten er toppsesong for de som vil gifte seg, og bilkortesjer med glade horntut observeres regelmessig i sentrum. Skilsmisser og andre tristesser utsettes til vinteren.


Vannmeloner selges fortsatt på flere gatehjørner og i veikantene, og de som vil kan safte dem ned på sylteglass og se fram til en gastronomisk ekstase når vinteren kommer. Og for oss skandinaver er badesesongen ikke avsluttet i det hele tatt; lange flotte Svarthavsstrender med masser av plass, over + 20 i havet og følelsen av å være nesten aleine i paradis. Og for de som elsker fjellturer er det rumenske høyfjellet i september en sikker og hyggelig opplevelse. Jeg velger meg rumensk september.

En september ute blant folk og flora i det som er Romanias beste måned.

Mr T

Mer reiselivsnytt

Alt om destinasjon Romania

HVA SKJER

LESERBREV

MEST LESTE INNLEGG